Menu

CV storing/onderhoud gaslekkage of een verstopping? Neem direct contact op met 085 800 4567

Wasmachine Ontstoppen

Uiterst hoge reviews van onze tevreden klanten.

Wasmachine afvoer verstopt? Wij gaan zorgen dat u weer snel en zorgeloos u kleding kunt wassen!

Maak vandaag nog een afspraak

Riovent heeft google 5 star rating!

Wij gaan zorgen dat u weer snel en zorgeloos u kleding kunt wassen!

Wasmachine afvoer verstopt? Wij gaan zorgen dat u weer snel en zorgeloos u kleding kunt wassen!

Misschien komt dit nu te laat maar een verstopte wasmachine afvoer is best goed te voorkomen. Vaak zien we dat de afvoer verstopt is nadat er een lange tijd geen wasjes zijn gedraaid of als het onderhouds-programma niet of nauwelijks wordt gedraaid. Doordat het water niet word afgevoerd via de wasmachine-afvoer, gaan vaak vuilresten en kalk zich ophopen in de afvoer en raken verhard. Dit heeft als gevolg dat dit leidt tot een verstopte wasmachine-afvoer, met als spijtig eindresultaat; een wasmachine die niet gebruikt kan worden.

Wanneer er sprake is van waterophoping en onaangename geuren in de wasmachine, duidt dit waarschijnlijk op een verstopte afvoer die aangesloten zit aan de betreffende wasmachine. In een dergelijke situatie bevelen wij ten zeerste aan om de wasmachine niet meer te gebruiken. Er zijn er twee mogelijke stappen die u kunt nemen: het inschakelen van een specialist op het gebied van rioolverstoppingen of zelf proberen de verstopping te verhelpen. Maar hoe bepaalt u welke optie geschikt is?

U kunt ook zelf
de afvoer van uw wasmachine ontstoppen

U kunt ook zelf de afvoer van uw wasmachine ontstoppen

Als u denkt dat de verstopping oppervlakkig en makkelijk op te lossen is, is het raadzaam om eerst zelf de afvoer van de wasmachine proberen te ontstoppen.

Vaak ligt het probleem dat de sifon vervuild is. deze kun je echter makkelijk reinigen door deze aan de onderkant lost te draaien en de blokkade te verwijderen.

Bij diepe blokkades en/of hardnekkige verstoppingen is het echt verstandig om onze ontstoppings-dienst in te schakelen. Indien je besluit om zelf aan de slag te gaan, is het belangrijk te realiseren dat de meeste verstoppingen lastig te verhelpen zijn. Onjuiste handelingen of het gebruik van verkeerde middelen kunnen het probleem verergeren doordat er andere blokkades kunnen ontstaan in het riool- systeem.

Onze vakbekwame ontstopping-specialisten beschikken over de juiste expertise, ervaring en uitrusting om je wasmachine afvoer snel en effectief te ontstoppen, zodat je weer zorgeloos kunt wassen. Wacht niet langer om verdere schade aan de wasmachine te voorkomen en schakel ons (Riovent) gelijk in .Wij zullen jouw wasmachine afvoer vakkundig ontstoppen.

Hier heeft u een aantal handige tips voor het zelf oplossen van de verstopping

1. Reinig de sifon

De afvoer van je wasmachine is voorzien van een sifon, ook wel bekend als zwanenhals. Deze zorgt ervoor dat onaangename geuren uit het riool niet in je huis terechtkomen. Dit is uiteraard erg handig, maar de sifon is tevens een plek waar vuil zich kan ophopen. Het is belangrijk om deze regelmatig te controleren en schoon te maken.

2. Ontstopping van je wasmachineafvoer met behulp van soda

Soda is een fantastisch middel tegen vetophopingen in je afvoer. Als de afvoerleiding verstopt is geraakt door ophoping van vuil, reinig je deze met een mengsel van baking soda en water. Giet het mengsel eenvoudigweg door de afvoer en laat het een 30 minuten intrekken.

3. Reinig je wasmachineafvoer met azijn

Een veelvoorkomende oorzaak van een verstopte wasmachineafvoer is kalkaanslag. In het water zit vaak kalk die zich na elke wasbeurt in de afvoer nestelt. Azijn helpt deze kalkresten af te breken en zorgt ervoor dat je wasmachine daarom weer optimaal werkt. Als spoelen met soda en heet water niet het gewenste resultaat opleverde, kan azijn hopelijk en wellicht de klus klaren.

Wij garanderen u een 24/7 Service

Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar op ons rekenen.

Blijf je toch last houden van een wasmachine die niet werkt door waterophoping in de trommel, dan heeft u toch mogelijk last van een verstopte wasmachineafvoer?

Geen zorgen. Onze vriendelijke monteurs staan altijd klaar om u te telefonisch te woord te staan en om u wasmachine te ontstoppen en je woon- en werkcomfort snel te herstellen. Wij begrijpen het belang van een goed functionerende wasmachine, helemaal in de huidige tijd waarbij we vaak gebruik maken van de wasmachine. Met onze snelle service minimaliseer je de overlast van verdere rioolproblemen en kunt u weer zorgeloos wasjes draaien.

Maak eenvoudig een afspraak via telefoon of onze website. Met montagevestigingen verspreid over heel Nederland zijn onze monteurs snel ter plaatse. Naast wasmachineontstopping kun je bij ons ook terecht voor andere ontstoppings-diensten, zoals afvoer-ontstopping en vaatwasser-ontstopping.

Schakel onze ontstoppingsservice in om uw vaatwasser te ontstoppen en het probleem voor u op te lossen. Onze monteurs zullen dit snel voor u oplossen en gaan pas weg als u weer comfortabel kunt genieten van een schone vaat. Maak direct een afspraak of bel!

We garanderen u een 24/7 Service

× U kunt ons ook Whatsappen!