Menu

CV storing/onderhoud gaslekkage of een verstopping? Neem direct contact op met 085 800 4567

Warmteterugwinsysteem reinigen

Uiterst hoge reviews van onze tevreden klanten.

Warmteterugwinsysteem periodiek laten reinigen en onderhouden is cruciaal voor een optimale rendement van de WTW-unit!

Maak Vandaag nog een afspraak

Riovent heeft google 5 star rating!

Warmteterugwinsysteem periodiek laten reinigen en onderhouden

Warmteterugwinsysteem periodiek laten reinigen en onderhouden is cruciaal voor een optimale rendement van de WTW-unit!

Een warmteterugwinsysteem biedt een slimme oplossing om aanzienlijke energie te besparen en tegelijkertijd het woonklimaat comfortabeler te maken. Door de warme lucht die u al hebt verwarmd, te hergebruiken, kunt u niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook uw ecologische voetafdruk verminderen en bent u duurzaam en verantwoordelijk bezig.

Een goed werkend WTW-unit is van onschatbare waarde voor een gezond binnenklimaat in uw huis of bedrijf. Het zorgt voor constante vers gefiltreerd lucht. 

Een goed onderhouden WTW-unit verwijdert verontreinigingen, waardoor de luchtkwaliteit verbetert en gezondheidsproblemen worden verminderd. Daarom is het van essentieel belang om regelmatig te controleren of uw  WTW-unit nog optimaal presteert en mogelijk onderhoud behoeft.

Neem contact met ons op!

Voor het reiniging & onderhoud van uw mechanische ventilatiesysteem, WTW-unit of dak ventilator, bent u bij RioVent aan het juiste adres. Wij zijn werkzaam in Amsterdam en omstreken bel 085-800 4567 of neem contact met ons op via WhatsApp of mail.

Reiniging & onderhoud van uw mechanische ventilatiesysteem nodig?

Duurzaam en Milieuvriendelijk

Een warmteterugwinsysteem is een duurzame oplossing die bijdraagt aan het verminderen van uw carbon footprint. Door de hergebruikte warmte te benutten, vermindert u de behoefte aan externe energiebronnen en draagt u bij aan een schonere en groenere omgeving. Het is een bewuste keuze voor het milieu en de toekomst.

Waarom reiniging en onderhoud aan uw WTW-systeem belangrijk is voor uw gezondheid en leefomgeving

Het is van groot belang om uw WTW-systeem ongeveer eens in de 3 jaar grondig te reinigen en te onderhouden. Anders kunnen uw ventilatiekanalen een broedplaats worden voor stof, bacteriën, vocht en schadelijke stoffen. Dit heeft aanzienlijke gevolgen voor de luchtkwaliteit in uw huis en de effectieve werking van uw WTW-systeem. 

Bovendien is regelmatig onderhoud van de ventilatie-unit van cruciaal belang. We zien vaak dat deze boxen aanzienlijk minder lang meegaan als ze niet periodiek worden onderhouden. Een bijkomend voordeel is dat u na het onderhoud merkt dat de box minder geluid produceert, wat zich vertaalt in een lagere energierekening.

Bij enkele  een onderhoudsbeurt aan u WTW-systeem worden alle luchtkanalen volledig gereinigd, samen met de WTW-box en de daarbij behorende luchtventielen. Bovendien wordt de afzuigcapaciteit getest en wordt het hele systeem optimaal afgesteld op basis van de individuele ruimtes. Laat u uw onderhoud uitvoeren door RioVent, dan bent u verzekerd van een uitstekend werkend WTW-systeem wat zich weer resulteert in een verbeterde luchtkwaliteit en een gezondere leef- of werkomgeving.

De voordelen van een WTW-installatie

 • Warmteterugwinning en energiebesparing
 • Goede ventilatie in de woning
 • Gezonde lucht in huis, mede dankzij de WTW-filters.
 • Heerlijk warm luchtstroom in de winter en koelere luchtstroom in de zomer.

Een goed functionerend WTW-systeem is van essentieel belang voor de gezondheid van u en uw gezin. Het WTW-systeem helpt een gezonde luchtvochtigheid in huis te handhaven, wat kan helpen bij het voorkomen van klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen, huidproblemen, luchtwegaandoeningen en allergieën. Voor meer informatie wat het effect is van goede ventilatie op uw gezondheid, verwijzen we u graag door naar onze uitgebreide pagina over; ventilatie en gezondheid.

Kortom, periodiek onderhoud van uw WTW-systeem is de sleutel tot een gezondere leefomgeving en een efficiënte werking van uw ventilatiesysteem. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor het laten uitvoeren van onderhoud aan u WTW-systeem, dit om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren en uw systeem optimaal te laten functioneren.

Laat ons uw warmteterugwinsysteem en ventilatiekanalen reinigen

Laat u warmteterugwinsysteem en ventilatiekanalen reinigen door RioVent en maak direct online een afspraak! Wij zijn ook telefonisch of op WhatsApp te bereiken.

Overweegt u om uw verouderde WTW-unit te laten vervangen? Wij voeren dit vakkundig uit!   

Gemiddeld gaat een installatie ongeveer tussen de 10 en 15 jaar mee, daarna dient vaak uw WTW-unit vervangen te worden. Na 15 jaar begint het systeem meer geluid te maken dan u gewend bent. Hierdoor kunnen de energiekosten oplopen, wat in een tijd als deze extra onprettig is.

Oudere WTW-units gebruiken over het algemeen meer energie dan de modernere systemen die vandaag de dag leverbaar zijn. Het vervangen van de oudere WTW-units is zeer specialistisch en vergt veel tijd. Wij raden u daarom ook zeker af om dit zelf te doen

Een van de redenen om u WTW-unit te vervangen kan zijn dat:

 • De WTW-unit 15 jaar of ouder is (advies; vervangen).
 • Het WTW-systeem niet (of nauwelijks) meer werkt.
 • De WTW-unit meer lawaai maakt dan normaal.
 • Het binnenklimaat niet optimaal is..
 • De nare luchtjes in het huis veel langer blijven hangen.
 • Jij of anderen in dezelfde ruimtekampen met gezondheidsproblemen, zoals: hoofdpijn, prikkende ogen en klachten aan de luchtwegen.
 • Je ziet of merkt dat de WTW-filters sneller vervuild raken.

Overweegt u om uw verouderde WTW-unit te laten vervangen? Neem dan contact op met RioVent, wij hebben van ventilatie onderhoud en vervanging onze specialisme gemaakt.  Onze team staat klaar om u te adviseren bij het kiezen van de beste WTW-unit voor uw situatie (wij zullen natuurlijk allereerst nagaan of reparatie beter is dan vervangen). Aarzel niet om kosteloos online advies aan te vragen via WhatsApp of tijdens onze openingstijden telefonisch contact met ons op te nemen.

Op dit moment hebben we een uitgebreide voorraad WTW-units klaarliggen voor directe levering. Houd er rekening mee dat door wereldwijde chip-tekorten de levertijd voor een nieuwe WTW-unit momenteel gemiddeld 3 tot 6 maanden bedraagt.

Interesse in een vrijblijvend advies en het verkrijgen van een offerte? Neem gerust contact met ons op.

Klein warmteterugwining onderhoud

Enkel reiniging van de kanalen

€165,-

Is uw WTW Unit korter dan 2 jaar geleden volledig onderhouden? Kies dan voor dit pakket.

 1. Reiniging van afvoerkanalen
 2. Reiniging van afvoerventielen
 3. Inspectie van toevoerkanalen
 4. Uitleg & ventilatieadvies

Groot warmteterugwining onderhoud

Reiniging van de kanalen + mechanische box onderhoud

€285,-

Mocht uw laatste onderhoudsbeurt meer dan 4 jaar geleden zijn geweet, dan adviseren wij u om groot onderhoud uit te laten voeren.

 1. Inspectie WTW unit
 2. Onderhoud WTW unit
 3. Onderhoud warmtewisselaar
 4. Onderhoud toevoer & afvoermotor
 5. Reinigen van afvoerkanalen & ventielen
 6. Inspectie van toevoerkanalen
 7. Ventilatieadvies

Warmteterugwinning- unit vervangen

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Vanaf €1499,-

Deze service is aan te raden indien uw mechanische box aan vervanging toe is.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Vereniging van Eigenaren

Bent u VvE of wilt u onderhoud laten uitvoeren aan u ventilatiesysteem en bent u met meer dan 5 woningen? Mogelijk kunt u profiteren van collectief voordeel op onderhoud en vervanging van uw betreffende ventilatiesysteem.

Maak direct een afspraak voor een gratis adviesbezoek of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

× U kunt ons ook Whatsappen!