Menu

CV storing/onderhoud gaslekkage of een verstopping? Neem direct contact op met 085 800 4567

Ventilatie en Gezondheid

Uiterst hoge reviews van onze tevreden klanten.

Mechanische ventilatie reiniging en onderhoud voor een gezonde luchtkwaliteit

Maak vandaag nog een afspraak

Riovent heeft google 5 star rating!

Een goed functionerend ventilatiesysteem is van groot belang voor u gezondheid!

Een goed functionerend ventilatiesysteem is van groot belang voor u gezondheid!

Wist u dat de lucht in uw huis vaak meer vocht bevat dan u denkt, zelfs als u het niet altijd ziet? Dagelijks activiteiten zoals douchen, koken en wassen zorgen dat er tot wel 8 á 12 liter aan vocht in uw huis of kantoor kan worden opgeslagen.

Als uw ventilatiesysteem niet goed functioneert, kan vocht niet worden afgevoerd wat weer kan leiden tot schimmelvorming en vochtplekken. Vaak kan men dit herkennen doordat de douche heel lang vochtig blijft. Bovendien kan de aanwezigheid van vervuilde lucht resulteren in allerlei gezondheidsklachten zoals; verergerde allergieën, irritatie van slijmvliezen en ademhalingsproblemen en last but not least last van droge ogen en een droge huid.

Gelukkig kunnen al deze gezondheidsproblemen worden voorkomen door te zorgen voor een goed werkend en schoon ventilatiesysteem in uw huis. Wij van RioVent kunnen u daarbij van dienst zijn!

Neem contact met ons op!

Voor het reiniging & onderhoud van uw mechanische ventilatiesysteem, WTW-unit of dak ventilator, bent u bij RioVent aan het juiste adres. Wij zijn werkzaam in Amsterdam en omstreken bel 085-800 4567 of neem contact met ons op via WhatsApp of mail.

Reiniging & onderhoud van uw mechanische ventilatiesysteem nodig?

Wat voor ventilatiesysteem heb ik bij mij thuis of op kantoor?

Er zijn drie soorten ventilatiesystemen die veelvoorkomend zijn, namelijk:

Mechanische Ventilatie (MV)

Dit systeem voert gebruikte lucht af en trekt verse buitenlucht aan. Het zorgt voor een constante luchtcirculatie. Dit type ventilatiesysteem staat bekend om zijn eenvoud.

Als u in uw huis een ventilatie box heeft die ongeveer even groot is als een magnetron, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een mechanisch ventilatiesysteem. U zult de ventielen meestal vinden in de keuken, wc en/of badkamer, waar luchtverversing het meest nodig is.

WarmteTerugWin (WTW) Ventilatie

Gebruikt de warmte van de afgevoerde lucht om de verse buitenlucht te verwarmen

Een WTW-systeem zuigt niet alleen vervuilde lucht af, maar hergebruikt ook de warmte die zich in de afgevoerde lucht bevindt om schone, verwarmde lucht in uw woning te brengen. De WTW-ventilatie gaat een stap verder in luchtkwaliteit en energie-efficiëntie, wat vaak weer goed is voor uw portemonnee.

Als u een grote ventilatiebox ter grootte van een plasmascherm in de buurt van uw cv-ketel ziet, heeft u waarschijnlijk een WTW-ventilatiesysteem. De WTW-unit is ook vaak voorzien van twee filters die extern zichtbaar zijn. Daarnaast zult u op meerdere plekken, zoals de woonkamer en slaapkamers, ventielen en/of roosters in uw huis aantreffen. Boven u raam zult u mogelijk geen ventilatierooster treffen aangezien alle luchtstromen via de ventilatiekanalen lopen.

Dakventilator

Wanneer het aankomt op het handhaven van een gezond binnenklimaat, kan een dakventilator een cruciaal element zijn.  Een dakventilator wordt vaak buitenshuis op het dak van het huis gemonteerd. Vaak wordt hiervoor gekozen als er binnenshuis niet genoeg ruimte beschikbaar is om een ventilatie box te plaatsten. Als u helemaal geen ventilatiesysteem kan vinden maar u toch ventielen heeft in de WC en douche, dan heeft u mogelijk een dakventilator die u ventilatie reguleert.

De dakventilator is altijd goed afgeschermd tegen vocht waardoor deze in verschillende weersomstandigheden goed zijn werk kan blijven doen. Het is een betrouwbare manier van ventileren die door de jaren heen populair is geworden bij  verschillende huishoudens  vanwege de werking en besparing van ruimte binnenshuis.

Nu u het verschil kent, kunt u bepalen welk type ventilatiesysteem in uw woning is geïnstalleerd. Het maken van de juiste keuze tussen MV, WTW en dakventilatie kan een aanzienlijk verschil maken in uw binnenklimaat en energie-efficiëntie. Als u vragen heeft of meer informatie wilt over uw ventilatiesysteem, staan we klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op.

Keuzehulp

Laat u MV-box en ventilatiekanalen reinigen door RioVent en maak direct online een afspraak of neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Wanneer is het laten uitvoeren van een ventilatiereiniging noodzakelijk?

Wanneer is het laten uitvoeren van een ventilatiereiniging noodzakelijk?

 • Als u schimmel in de badkamer of wc heeft.
 • Als u last heeft van andere allergische reacties.
 • Als de ramen van uw woning vaak beslagen zijn.
 • Als u vaak last heeft van een droge keel en hoesten.
 • Als u huis of bedrijfsruimte nooit helemaal stofvrij is.
 • Als de ventielen donkere kringen vertonen met stofresten en andere vuil.
 • Als de luchtvochtigheid in uw woning te laag of hoog is.
 • Als u ventilatiesysteem veel lawaai maakt.
 • Als u mechanische ventilatiesysteem langer dan drie jaar (of nooit) is gereinigd.
 

Enkele tips die bijdragen aan een gezond luchtklimaat in huis:

 • Zorg voor constante ventilatie en verplaatsing van verse lucht.

Voornamelijk in de winter is het ten zeerste aangeraden dat de ventilatieroosters open staan. Heeft u geen ventilatieroosters? Laat dan een (klap)raam op een kiertje staan om constante stroom van lucht te creëren.

 • Laat u huis of kantoor regelmatig luchten.

Laat vocht op een natuurlijke manier afgevoerd worden door u raam open te zetten. In de huidige tijd waarbij warmtebesparing van groot belang is, geven wij als advies u ramen in de winter niet langer dan een half uur open te houden. Dit voorkomt onnodig warmteverlies.

 • Schakel het ventilatiesysteem nooit uit

Het ventilatiesysteem is zo gebouwd dat deze altijd in een eco-modus kan blijven draaien. Trek de stekker van de centrale ventilatorunit niet uit het stopcontact, behalve bij reiniging, onderhoud of calamiteiten.

Om de luchtkwaliteit in uw huis op peil te houden, is regelmatig onderhoud en reiniging van uw ventilatiesysteem van cruciaal belang.  Wij van RioVent onderhouden en vervangen allerlei soorten ventilatiesystemen.

Hoe reinigen en onderhouden wij het ventilatiesysteem?

Onze aanpak omvat het gebruik van speciaal materiaal dat bestaat uit roterende borstels die via flexibele slangen in de afvoerkanalen worden ingebracht. Deze roterende borstels zijn ontworpen om al het vuil in de afvoerkanalen los te maken, waarnaar dit wordt geleid naar de WTW- of MV box. Vervolgens word hierna vakkundig de betreffende box of dak ventilator onderhouden.

 • Onze professionele reiniging biedt direct merkbare resultaten.
 • Alle vuil en vervuiling in de afvoerkanalen wordt effectief verwijderd.
 • Met schone ventilatiekanalen en een gereinigde unit kunt u genieten van een goed werkend ventilatiesysteem en een gezond binnenklimaat.

RioVent kan u op het gebied van ventilatie op diverse manieren van dienst zijn. Onze aanpak is altijd gebaseerd op overleg en afgestemd op uw specifieke behoeften. Heeft u last van uw ventilatiesysteem? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Wilt u een gezond binnenklimaat garanderen? Laat uw kanalen inclusief uw dakventilator, MV of WTW-installatie reinigen en onderhouden door een van onze ventilatieservice-medewerkers.

× U kunt ons ook Whatsappen!