Menu

CV storing/onderhoud gaslekkage of een verstopping? Neem direct contact op met 085 800 4567

Vaatwasser Ontstoppen

Uiterst hoge reviews van onze tevreden klanten.

Vaatwasser verstopt? Wij zorgen er weer voor dat het vuilwater weer vloeit het riool in!

Maak vandaag nog een afspraak

Riovent heeft google 5 star rating!

Wij zorgen er weer voor
dat het vuilwater weer vloeit het riool in!

Wij zorgen er weer voor dat het vuilwater uit uw verstopte vaatwasser weer vloeit het riool in!

Een vaatwasser die vol water blijft staan, kan uw dagelijkse routine flink verstoren. U kunt u servies  nergens kwijt en de vaatwasser zal al snel beginnen met stinken door het vuilwater wat opgehoopt blijft. Wij begrijpen als geen ander het ongemak en bieden snel en efficiënt optreden om uw vaatwasser-problemen op te lossen!

U kunt uw verstopte vaatwassen ook zelf ontstoppen!

Een verstopte vaatwasser kan verschillende oorzaken hebben

Een verstopte vaatwasser kan verschillende oorzaken hebben. Een veelvoorkomend probleem bij een verstopte vaatwasser is de opstapeling van etensresten in de afvoer, wat leidt tot blokkades. Bovendien kan een knik in de afvoerslang ervoor zorgen dat het afwaswater niet efficiënt wegloopt.

In beide gevallen resulteert dit in achtergebleven troebel water in je vaatwasser. Na verloop van tijd kan dit leiden tot een onaangename geur, wat absoluut onwenselijk is in de keuken!

U kunt het bovenstaande altijd raadplegen alvorens contact met ons op te nemen

N.B. Ga bovenstaande altijd na voordat u met ons contact opneemt. Het zou natuurlijk zonde zijn dat wij in actie komen voor iets wat u zelf en makkelijk kunt oplossen. Heeft u vragen neem dan contact met ons op. Wij zullen altijd de juiste vragen stellen om extra kosten of bezoek te voorkomen.

Bij de eerste stap is het essentieel om zowel de filter als de afvoerslang te onderzoeken en grondig schoon te maken. Begin met het spoelen van de filter onder stromend water. Vervolgens kun je de filter in een bakje met kokend heet water plaatsen. Voeg wat soda toe zodra het water iets is afgekoeld en laat de filter ongeveer 15 minuten weken. Zorg ervoor dat je de filter goed afspoelt voordat je hem terugplaatst.

Wanneer u RioVent toch kunt bellen

Wanneer Riovent inschakelen

Een verstopping in je vaatwasser kan zijn oorsprong vinden buiten het apparaat zelf, met name in je gootsteen. Een verstopte gootsteen kan namelijk de oorzaak zijn van het niet goed functioneren van jouw vaatwasser  met als gevolg dat het vuilwater niet correct kan weglopen.

Als oplossing voor een verstopte gootsteen kun je soda in de gootsteen strooien en dit na vijf minuten wegspoelen met kokend water. Deze eenvoudige methode helpt doorgaans indien het gaat om een oppervlakkige verstopping. Het kokend water zorgt ervoor dat vuil en olieresten los worden geweekt zodat het water weer vrij kan stromen.

Let wel op dat indien je zelf  je vaatwasser probeert te ontstoppen de situatie vaak kan verergeren waardoor ook de afvoer of de gootsteen verstopt kan raken. In de meeste gevallen zit de verstopping te diep om op te lossen met standaard huishoudelijke middelen. Een onjuiste aanpak of het gebruik van de verkeerde middelen kan leiden dat de verstopping juist verder de afvoer in wordt geduwd.

Bescherm je afvoersysteem en voorkom mogelijke schade door je vaatwasser te laten ontstoppen door een van onze vakkundige specialisten op het gebied van verstoppingen. Onze ervaren collega’s staat paraat om jouw vaatwasser professioneel te ontstoppen, waardoor het water weer moeiteloos door de afvoer in kan stromen. Hierdoor kunt u sneller weer u vaatwasser gebruiken waardoor u weer kunt genieten van een schone vaat.

Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar op ons rekenen.

Schakel onze ontstoppingsservice in om uw vaatwasser te ontstopen en het probleem voor u op te lossen.

Onze monteurs zullen dit snel voor u oplossen en gaan pas weg als u weer comfortabel kunt genieten van een schone vaat.

Maak direct een afspraak of bel!

 

 

× U kunt ons ook Whatsappen!