Menu

CV storing/onderhoud gaslekkage of een verstopping? Neem direct contact op met 085 800 4567

Sanibroyeur verstopt

Uiterst hoge reviews van onze tevreden klanten.

Is uw Sanibroyeur verstopt of doet deze het niet meer? Wij komen u helpen en gaan pas weg als alles weer gefixt is!

Maak vandaag nog een afspraak

Riovent heeft google 5 star rating!

Wij komen u helpen en gaan pas weg als alles weer gefixt is!

Is uw Sanibroyeur verstopt of doet deze het niet meer? Wij komen u helpen en gaan pas weg als alles weer gefixt is!

Iedereen is bekend met de naam en heeft wel eens van een Sanibroyeur gehoord, maar laten we eens in detail bekijken hoe deze Sanibroyeur precies werkt en welke functies deze heeft.

Kort gezegd, een Sanibroyeur is een slimme en kosteneffectieve oplossing voor situaties waarin een traditionele rioleringsoplossing niet mogelijk of toereikend is. Het stelt u in staat om sanitaire voorzieningen te realiseren op elke gewenste locatie, erg handig dus!

De broyeur is in staat om na het doorspoelen ontlasting en toiletpapier te vermalen waardoor deze moeiteloos door de smalle afvoerbuis naar het hoofdriool worden afgevoerd. Dit maakt het mogelijk om overal in huis een toilet te plaatsen, zonder dat daarvoor ingrijpende verbouwingen of sloopwerk nodig zijn.

Uw sanibroyeur kan ook verstopt worden

Hoewel de Sanibroyeur grondig verpulvert wat er wordt doorgespoeld, kan deze, net als een traditioneel toilet, verstopt raken

Hoewel de Sanibroyeur grondig verpulvert wat er wordt doorgespoeld, kan deze, net als een traditioneel toilet, verstopt raken. Het herkennen van een verstopping bij een Sanibroyeur is essentieel. Enkele signalen die kunnen duiden op een verstopping zijn:

  • Het water stroomt niet meer moeiteloos weg.
  • Bij het doorspoelen komt het water omhoog in plaats van dat het wegspoelt
  • U hoort geen geluid meer van de pomp of de vermaler.
 

Bij het opmerken van deze signalen is het belangrijk om direct actie te ondernemen om verdere problemen te voorkomen. Wij van RioVent kunnen u helpen uw Sanibroyeur in optimale conditie te houden door onderhoud uit te voeren. Ook kunnen wij  eventuele problemen/verstoppingen snel en efficiënt op lossen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en diensten om uw Sanibroyeur in topvorm te houden.

Hoe raakt een sanibroyeur verstopt?

Hoe raakt een Sanibroyeur verstopt?

De Sanibroyeur is een electrisch apparaat en bevat een mechanisme dat ontlasting en toiletpapier vermaalt. Het is echter belangrijk te weten dat het alleen is ontworpen voor het vermalen van ontlasting en normaal toiletpapier. Het gebruik van bijvoorbeeld vochtige doekjes kan snel leiden tot een volledige verstopping. 

Als u doorgaat met het gebruik van de Sanibroyeur in deze staat, zal er weerstand op de pomp ontstaan, met mogelijke schade tot gevolg.
In geval van een verstopte Sanibroyeur kunt u meestal weinig zelf doen. Vaak zijn de apparaten niet in het zicht waardoor u er moeilijk of niet bij kan. In tegenstelling tot een gewoon toilet kan een Sanibroyeur alleen door een professional worden geopend en ontstopt worden. 

Het gebruik van een plopper zal de situatie eerder verergeren of lekkage veroorzaken. Gebruik dus nooit een plopper indien u weet dat u toilet of douche aangesloten zit op een Broyeur

Kunt u een sanibroyeur zelf ontstoppen?

Kunt u een sanibroyeur zelf ontstoppen?

Het ontstoppen van een Sanibroyeur is vrijwel onmogelijk om zelf uit te voeren. Het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen in het toilet of de gootsteen is ten zeerste af te raden, omdat dit de verstopping niet zal verhelpen en de interne componenten van de broyeur kan beschadigen, met de kans op blijvende schade aan uw Sanibroyeur. 

Ook is het ten zeerste af te raden om zelf een handspiraal of plopper te gebruiken om de verstopping te verhelpen, omdat dit het pomp- en  maalmechanisme van de Sanibroyeur kan beschadigen. Voor professionele hulp bij het ontstoppen van uw Sanibroyeur kunt u contact met ons opnemen.

Wij ontstoppen en installeren ook sanibroyeurs!

Wij ontstoppen en installeren ook sanibroyeurs!

Heeft u hulp nodig bij het installeren van een Sanibroyeur of weet u niet precies of u WC wel of niet aangesloten zit aan een Sanibroyeur? Neem direct contact met ons op. Wij zijn breed onderlegd op het gebied van verstoppingen (veroorzaakt door een Sanibroyeur). Tevens staan wij klaar om  ten alle tijden u vragen te beantwoorden en kunnen wij samen met u de betreffende procedures doornemen.

Als uw Sanibroyeur wel degelijk verstopt is kunt u met ons contact opnemen voor een afspraak. Wij zorgen ervoor dat de verstopping direct en vakkundig verholpen wordt en dat u weer in no time kunt genieten van een goed functionerend Sanibroyeur.

× U kunt ons ook Whatsappen!