Menu

CV storing/onderhoud gaslekkage of een verstopping? Neem direct contact op met 085 800 4567

Riool Ontstoppen

Uiterst hoge reviews van onze tevreden klanten.

Problemen met u riool? Mogelijke oorzaak; riool verstopping? Erg vervelend maar geen nood wij zijn ready!

Maak vandaag nog een afspraak

Riovent heeft google 5 star rating!

Problemen met uw riool?
Mogelijke oorzaak: riool verstopping!

Wij zijn ready om uw verstopte riool te komen ontstoppen

Het rioolstelsel is een zeer uitgebreid netwerk en kan in iedere huis erg variëren. Wanneer u te maken heeft met een verstopt riool, bevindt de verstopping zich vaak diep in het rioleringssysteem. We praten vaak over een rioolverstopping als de verstopping dieper zit. Bij een blokkade ergens in het riool kunnen andere afvoeren ook verstopt raken. 

U kunt dit herkennen doordat u water omhoog ziet komen in de keukenafvoer, doucheafvoer en/of WC of kloppende geluiden uit u rioolafvoer hoort komen. Het zelf ontstoppen van het riool kan een complexe taak zijn, en er bestaat een risico op beschadiging van het rioleringssysteem. Bovendien vergt het ontstoppen van het riool aanzienlijk veel tijd, vooral als je niet precies weet wat de oorzaak van de verstopping is, niet weet in welke kanaal de verstopping zich bevindt of als je niet over de juiste materialen beschikt.

Onze ervaren monteurs staan altijd voor u klaar en zijn deskundige riool experts. Zij kunnen op een veilige, professionele en verantwoorde manier het riool ontstoppen. Hierdoor kun je snel weer zorgeloos gebruikmaken van je rioleringssysteem. Twijfel niet en schakel onze professionals in voor een efficiënte oplossing van je rioolprobleem

U kunt uw riool ook zelf ontstoppen?!

1. Het riool wordt soms verkeerd gebruikt

Het riool wordt soms verkeerd gebruikt. Men kan soms grote hoeveelheden vet- en etensresten via het riool deponeren wat uiteindelijk kan leiden tot een verstopping. Gooi geen vuil, vet, en organische materialen in het riool, waardoor de doorstroming wordt belemmerd.

2. Overmatig doorspoelen van toiletpapier

Overmatig gebruik van toiletpapier en het doorspoelen van hygiëneproducten zoals doekjes en maandverband kunnen leiden tot verstoppingen. Gebruik afvalbakjes in de toilet om dit te ondervangen.

3. Een beschadigd rioolstelsel

Het rioolstelsel kan ook beschadigd raken waardoor (vuil) water niet op een juiste manier kan worden afgevoerd. Wortels van bomen kunnen de leidingen binnendringen en deze beschadigen of blokkeren, waardoor verstoppingen ontstaan.

4. Het rioolsysteem is niet op afschot

Een correct afschot (hellingsgraad) zorgt voor een soepele doorvoer van afvalwater, waardoor verstoppingen en ophopingen worden voorkomen. Als het rioolsysteem niet op afschot is dan kan dat dezelfde klachten geven als een verstopping.

5. Verzakking van leidingen

Verzakking van leidingen als gevolg van bodemdaling of grondverschuivingen kan leiden tot verstoppingen en verminderde doorstroming.

Een verstopt riool kan verschillende oorzaken hebben, hierbij handige tips!

Als het gaat om een gootsteen- of wasbak verstopping kan men proberen om met verschillende Tips & Tricks de betreffende verstopping weer op te lossen, dit staan beschreven in de betreffende pagina’s hier bij ons op de site.

Echter als het riool verstopt is dan raden wij niet aan om zelf hiermee aan de slag te gaan, aangezien het niet gebruiken van de juiste aanpak de situatie kunt verergeren

Wacht niet langer!

Meestal zijn riool problematiek chronisch en kunt u er vaak niet veel aan doen. Tijdens het aanleggen van het riool wordt zoveel mogelijk rekening gehouden om de kans op verstoppingen te verlagen. 

Met preventieve stappen zoals het juist gebruik van de het riool verlaag je de kans op een hardnekkige riool-verstopping en voorkom je onaangename verrassingen. Wilt u meer professionele advies of heeft u vragen? Neem contact op met onze experts voor een rioolinspectie en advies op maat.

Het is van essentieel belang om bewust te zijn van deze oorzaken en preventieve maatregelen te nemen om verstoppingen te voorkomen. Indien je toch met een verstopt riool te maken krijgt, staan onze experts bij RioVent 24 uur per dag paraat om snel en juist hulp te bieden.

× U kunt ons ook Whatsappen!