Menu

CV storing/onderhoud gaslekkage of een verstopping? Neem direct contact op met 085 800 4567

CV onderhoud en installatie

Uiterst hoge reviews van onze tevreden klanten.

Vind uw warmtecomfort met de ideale cv-installatie van RioVent

Maak vandaag nog een afspraak

Riovent heeft google 5 star rating!

Wij zijn ook gespecialiseerd in CV onderhoud en installatie

Jaarlijks onderhoud aan een cv-ketel is enorm belangrijk!

Jaarlijks onderhoud aan een cv-ketel is enorm belangrijk! Pakkingen die voorkomen dat vlammen of gassen uit het toestel slaan moeten jaarlijks vervangen worden. Deze pakkingen drogen uit en doen niet meer wat ze moeten doen met als gevolg brand of schadelijke gassen de woning in. Mijn persoonlijke advies is daarom een ketel jaarlijks te laten onderhouden.

Periodieke CV-ketel onderhoud is essentieel voor een behagelijk warm huis

Onderhoud door RioVent zorgt ervoor dat uw ketel zo efficiënt mogelijk blijft draait

Bij RioVent begrijpen we dat niemand blij wordt van een koude woonkamer of een onverwarmde douche. Betrouwbare warmte is essentieel, en dat vereist consequent onderhoud van uw cv-ketel.

Denk aan uw cv-ketel zoals u aan uw auto denkt: beide zijn mechanische systemen die regelmatig geïnspecteerd en onderhouden moeten worden om optimale prestaties te garanderen.

Wilt u weten welk cv-ketel onderhoudsplan van RioVent het best aansluit bij uw behoeften? Maak vandaag nog een afspraak en wij nemen persoonlijk contact met u op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Wat doen wij tijdens het cv-ketel onderhoud?

1 Warmtewisselaar schoonmaken en onderhouden

Het schoonmaken en schoonhouden van de warmtewisselaar is voor zowel de veiligheid als voor een goede werking erg belangrijk. Wanneer deze verstopt raakt kan er lekkage van water of koolmonoxide ontstaan en in extreme gevallen zelfs brand.

2 Een algehele inspectie

Een algehele inspectie wordt terloops uitgevoerd. Hierbij letten wij op lekkage sporen, de algehele staat van de ketel en eventuele aandachtspunten. Hierdoor kunnen vervelende storingen en lekkages vaak worden voorkomen. Na afronding van het onderhoud brengt de monteur altijd rapport aan u uit.

3 Alles terug monteren

Nadat alles schoon is gemaakt en gecontroleerd is wordt alles weer terug gemonteerd. Om de veiligheid te garanderen worden hierbij verschillende pakkingen, waaronder die van de brander, vervangen.

4 Afstellen van CV ketels

Afstellen van CV ketels gebeurd bij installatie nauwelijks of niet. Uit onderzoek van het UNETO-VNI bleek dat slechts 1% van de installateurs de CV ketel afstelt op het benodigde vermogen. Wanneer dit niet gebeurd neemt de slijtage van onderdelen als de; pomp, warmtewisselaar en ventilator enorm toe.

Dit verkort dus de totale levensduur en verhoogd de reparatiekosten door de jaren heen. Daarnaast brandt een goed afgestelde CV ketel tussen 20% en 30% zuiniger dan ketels waar niets gebeurd is. Wat ons betreft een goede investering!

Een uitleg over wat wij doen tijdens het CV ketel onderhoud

Een van de meest voorkomende vragen is wat wij nu eigenlijk doen bij het onderhouden van uw cv-ketel, een terechte vraag. 

Als leek ziet u natuurlijk alleen iemand met een gereedschap koffer en wat meetapparatuur de opstellingsplaats verdwijnen en vertrouwt u er op dat het goed komt.

Het cv-onderhoud wordt minimaal aan de hand van de fabrikantsvoorschriften uitgevoerd. De ontwerpers en techneuten achter de ketels kennen hun eigen product natuurlijk het beste.

Onze CV-ketel onderhoudsabonnementen

Standaard

Na een jaar nemen wij contact met op om te vragen of we uw abonnement mogen verlengen. Zo zit u dus nergens aan vast, goed geregeld van RioVent.
129,95 Per jaar (incl BTW)
 • Jaarlijks onderhoud aan uw cv-ketel
 • U betaalt geen voorrijkosten bij onderhoud en storing*
 • Wij trachten het probleem binnen 24 uur op te lossen
 • Inclusief arbeidsloon bij onderhoud*
 • Inclusief verplichte CO-Keur. € 45,- administratiekosten
 • Exclusief arbeidsloon bij storing
 • Exclusief materiaalkosten bij storing en onderhoud

Premium

Na een jaar nemen wij contact met op om te vragen of we uw abonnement mogen verlengen. Zo zit u dus nergens aan vast, goed geregeld van RioVent.
189,95 Per jaar (incl BTW)
 • Jaarlijks onderhoud aan uw cv-ketel
 • U betaalt geen voorrijkosten bij onderhoud en storing*
 • Wij trachten het probleem binnen 24 uur op te lossen
 • Inclusief arbeidsloon bij onderhoud*
 • Inclusief arbeidsloon bij storing*
 • Inclusief verplichte CO-Keur. € 45,- administratiekosten
 • Exclusief arbeidsloon bij storing
 • Exclusief materiaalkosten bij storing en onderhoud
Populair

Wij kunnen u ook helpen bij het selecteren van een optimale cv-ketel

Het selecteren van de optimale cv-ketel kan complex zijn

Het selecteren van de juiste cv-ketel kan complex zijn, maar RioVent maakt het eenvoudig. Belangrijk is te overwegen of uw huishouden een standaard cv-ketel nodig heeft of een variant met een (losse) boiler voor meer warmwatercomfort.

We houden rekening met de isolatie van uw woning, het type huis, en uw warmwaterbehoefte om u te adviseren over de ideale cv-ketel. Voor een advies op maat kunt u middels dit formulier vrijblijfend een afspraak maken met een van onze advieseurs.

× U kunt ons ook Whatsappen!